היסטוריה
בשנות השלושים לא היה לסניף ויצו רמת גן מקום קבוע והפעולות הראשונות בו נערכו בבתים פרטיים. גבי נוסבאום, בין המייסדות של הסניף, העמידה לרשות ויצו את ביתה, ששימש כמועדון.
הפעילות בסניף התפתחה בהתאם לצרכי השעה. במלחמת הקוממיות הגישו חברות הסניף עזרה למפוני שכונות הספר, שפונו עקב הקרבות, טיפלו בילדים שאמותיהן יצאו לעבודה או עזרו בבתי חולים. עקב התרחבות הפעילות הוקם בשנת 1950 המועדון ברחוב נתן 16 ברמת גן. בנית המועדון התאפשרה הודות לתרומות של נדבנים ולשיטת התרמה מקורית באמצעות "מכירת לבנים לבנין".
ברמת גן הוקם בית הספר הראשון לנערות טעונות טיפוח.
הסניף אימץ עולים שהגיעו עם גלי העלייה מארצות ערב ומאירופה. מדי שבוע יצאו קבוצות של מתנדבות לכפר זוהר שבחבל לכיש, על מנת לעזור בקליטת עולים בכפר. כשמשרד החינוך הכריז על מבצע לחיסול הבערות, אימץ הסניף את שכונות רמת שקמה ואת שכונת נווה יהושע, שהיו בזמנו שכונות מצוקה. המתנדבות לימדו קריאה וכתיבה במעברות והדריכו את העולות החדשות בטיפול מודרני בילדים לניהול משק בית.
לאחר מלחמת ששת הימים הוקמה מחלקה למשפחות שכולות, אשר במשך הזמן הפכה למרכז למשפחות חד-הוריות.
פעילויות הסניף כיום
כיום הפעילות בסניף כוללת:
כיום פועלים בעיר שמונה מועדוני הגיל הבכיר ושלוש מועדוניות לילדים בשעות אחר הצהרים. לאחר מלחמת ששת הימים הוקמה מחלקה למשפחות שכולות, ובמשך הזמן היא הפכה למרכז למשפחות חד הוריות.
בויצו רמת גן קיימת לשכה משפטית, אליה פונות נשים שנקלעו למשבר בחיי משפחה. כמו כן, מופעלות ביגודיות לבגדים זולים וביניהן אחת מיוחדת לביגוד מעולה ואיכותי.
בסניף פועלות שמונה מחלקות, ארבעים חוגי בית וסדנאות לקידום מעמד האישה ומתקיימת פעילות מגוונת, הכוללת בין היתר ערבי זמר, הרצאות ומפגשים מרחיבי דעת בבית התפוצות.
כמו כן, במשטרת רמת גן פועלת מזה שמונה שנים קבוצה של חברות ויצו מטעם המרכז למניעת אלימות במשפחה, פרוייקט משותף לויצו ואגף רווחה בעירייה, כאשר המטרה היא לסייע לנשים שנפגעו ע"י בני זוגן או בן משפחה אחר.
בסניף רמת גן פועל "המרכז לטיפול ומניעת אלימות במשפחה ע"ש הלנה גלזר" המרכז פועל בשיתוף פעולה עיריית רמת גן ומשרד הרווחה.
ברמת גן קיימים שלושה מעונות יום של ויצו.